Кралев зове за жестоки санкции за сцените в Пловдив

OFFNEWS 26 ноември 2017 в 20:08 2744 1

Спортният министър Красен Кралев призова БФС да наложи безкомпромисни наказания след баталните сцени на стадион "Локомотив" в Пловдив, където фенове на местния Локомотив, гостите им от руския Спартак Москва и ЦСКА се сбиха на пистата. Мачът беше прекъснат за около половин час.

"Неприятен случай. В XXI век да сме свидетели на подобни сцени е малко тъжно. В един момент тези хора се мислят за герои. Заради такива индивиди родителите не могат да водят децата си на стадиона.

Ще говоря с министъра на вътрешните работи да видим какви мерки можем да измислим. И двете агитки са виновни в случая. Призовавам БФС да бъде безкомпромисен в наказанията", каза спортният министър, който вчера получи почетен седми дан по таекуондо, пред БНТ.

Според дисциплинарните правилници на БФС двата клуба могат да бъдат наказани с финансова глоба в размер на 10 000 лева, както и с лишаване от домакинство между 1 и 6 срещи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

26.11 2017 в 21:49

Крадлев, заради такива индивиди някои стадиони имат т.нар "аквариум" от който "европейските" фенове на цска конкретно се оплакваха, че било нечовешко отношението да стоят там. И това ли е европейската публика .. да бях полицейски шеф в такава ситуация пускам водна струя, пускам 200 полицая в сектора с палки и щитове - смазвам всеки който стои прав и мокър го връзвам 30 мин. поне на студа. После в ареста.