Кой, ако не той - Каранга донесе седма поредна победа на лидера ЦСКА-София

OFFNews 16 септември 2017 в 22:00 3140 0

ЦСКА-София се утвърди на върха в Първа лига след изстрадана победа над Черно море във Варна с 1:0 в двубой от 9-ия кръг. Успехът беше седми поред за ЦСКА-София, като тимът събра 22 точки на върха. Втори с 18 е шампионът Лудогорец, но разградчани са с мач по-малко.

В герой за столичани се превърна бразилският нападател Фернандо Каранга, който вкара деветия си гол от началото на шампионата. Това се случи едва в шестата минута на добавеното време.

Каранга успя да се пласира правилно след едно центриране на Кирил Десподов по фланга и отблизо прониза вратата на домакините.

Голямото продължение дойде, тъй като двубоят беше прекъснат за близо десет минути, след като феновете запалиха факли и димки в началото на второто полувреме и видимостта на "Тича" беше сведена до минимум. Дори и преди затрудненията с видимостта съдиите отмениха чист гол на столичани, като видяха несъществуваща засада при попадението та Станислав Манолев в края на първата част.

Варненци завършиха мача с 10 души, след като в 85-ата минута Цветелин Чунчуков беше изгонен за втори жълт картон. Две минути след това Николай Бодуров можеше да реши мача, но вратарят на домакините Евгени Боровик спаси много опасен негов удар от границата на наказателното поле.

ЦСКА-София остава край морето, тъй като предстои двубой за Купата на България срещу Несебър. Спечелването на трофея е сред приоритетите на столичани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews