Иван Ченчев: ЦСКА не е проект, "Армията" е Меката на българския футбол

OFFNews Последна промяна на 14 септември 2019 в 15:48 2049 0

Бившият член на УС на ЦСКА и пресаташе на клуба Иван Ченчев отправи запитване към министъра на спорта Красен Кралев за стадион "Българска армия". Това доведе до подробен отговор на Кралев по време на вчерашния парламентарен контрол.

От трибуната на Народното събрание Ченчев, който преди години беше репортер в "7 дни спорт", произнесе емоционална реч за бъдещето на стадиона на "червените".

"Моята червена душа и армейско сърце вече 30 години се интересуват от флагмана и гордостта на българския спорт ЦСКА и по-специално от съдбата на стадиона в Борисовата градина. Сега е на път да се реши един огромен проблем и ЦСКА да има стадион, какъвто подобава и какъвто клубът и милионите привърженици желаят.

Най-накрая има желание от съответните институции и от вас, г-н министър, което е похвално. Има желание да бъде решен проблемът и ЦСКА, а също и Левски, защото и там стадионът е недовършен - липсва козирка, да получат такова отношение, каквото заслужават.

През последните години бяхме свидетели на какво ли не, включително на помощ към други клубове. Ние нямаме против никой български клуб.

Но си спомняме как едни хеликоптери летяха и как няколко министри присъстваха на откриването на една трибуна (б.р. трибуна Моци в Разград)... Сега сме свидетели и на друг проект (б.р. Арда Кърджали), за който държавата през устата на българския премиер обеща помощ.

И се питаме, г-н Кралев, дали ще се ангажирате с конкретни срокове кога стадионът на ЦСКА ще бъде приведен във вида, в който подобава. Защото ЦСКА не е проект!

Няма как да не съм доволен. Но се надявам да има и още много други такива новини и да се извървят всички стъпки, за да имаме стадиона, който искаме. И този стадион да приеме велики европейски мачове на флагмана на българския спорт. "Армията" е Меката на българския футбол. Също така трябва да се уточни, че чашата на стадиона няма да бъде нарушена и всичко ще е в нейните рамки", заяви Ченчев, цитиран от "Тема спорт".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !