Испания завърши групата с пълен актив от точки, след победа над Албания с 1:0

Последният път, в който Ла Фурия излезе от груповата фаза с 3 победи, спечели трофея

Светлин Вълчев 24 юни 2024 в 23:03 898 0

Радостта на Испания след 1-вото попадение

Снимка Getty Images

Испания спечели с 1:0

Испания си бе осигурила 1-вото място в групата още след 2-рия мач, но въпреки това стигна до победата с минималното 1:0. Ла Фурия не допусна нито един гол в груповата фаза.

Испанците диктуваха мача с типичния си стил на игра. Те бяха на нивото, с което играха срещу Италия и Хърватия, но все пак успяха да си тръгнат с 3 точки.

1:0 след брилянтно подаване в испански стил

В 13-ата минута Дани Олмо пое топката с гръб към вратата на Албания. Обърна се и с феноменален пас между двама защитници изведе Феран Торес. Той остана сам срещу вратаря и с едно докосване изведе Испания в резултата.

В 36-ата минута испански футболист отне и подаде силен пас към Олмо, който бе непокрит в наказателното поле. Той успя да спре топката, но в момента на удара защитник на Албания я изби.

В 41-ата минута Испания имаше още едно прилично положение да удвои преднината си. Алехандро Грималдо центрира на 2-ра греда, където Торес бе оставен непокрит. Той стреля необезпокояван с глава, но топката премина малко встрани.

Албания нямаше нито едно положение в първите 44 минути, но в 45-ата можеха да изравнят резултата. Кристиян Аслани пое топката малко след наказателното поле и стреля мощно в ъгъла, но испанският вратар Давид Рая се разтегна максимално и лови.

Второ полувреме

В 1-ата минута на 2-ото полувреме Хоселу можеше да отбележи едно от най-красивите попадения на Европейското първенство. Той получи центриране от ляво и опита акробатична странична ножица, но ударът му премина на сантиметри от дясната греда на Томас Стракоша.

В 64-ата минута Албания хитро изпълни бърз пряк свободен удар, който изненада испанците. Армандо Броя се измъкна от защитниците на "Ла Фурия" и получи топката в наказателното поле. Шутира, но Давид Рая отново бе на място и предотврати изравнително попадение.

Във 2-рата минута от добавеното време след разбъркване в наказателното поле на Испания, кълбото попадна в Армандо Броя, който стреля. Вратарят на "Ла Фурия" се хвърли към топката и направи още едно великолепно спасяване.

Последният съдийски сигнал е факт. Испания спечели с минималното 1:0, без да инкасира гол в груповата фаза.

В другия мач от група "Б" Хърватия и Италия завършиха 1:1. Адзурите завършват групата на 2-ро място с 4 точки и ще срещнат Швейцария на осминафиналите. Хърватия се нарежда на 3-то място с 2.

Испания: 9
Италия: 4
Хърватия: 2
Албания: 1

В утрешния ден ще се изиграят третите срещи в група "C" и "D". Франция - Полша и Нидерландия - Австрия ще се изправят от 19:00 часа, а Дания - Сърбия и Англия - Словения, в 22:00.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Онлайн банкиране без такси? Вече е възможно