Холандски футболист избра ЦСКА пред Филаделфия

OFFNews 31 октомври 2017 в 17:01 2119 0

Отборът на ЦСКА се похвали с първи нов футболист. Това е 27-годишният холандец Роланд Алберг, който е юноша на АЗ Алкмаар. За идването му се знаеше отдавна, а днес вече стана, а новината беше разпространена от официалния сайт на червените.

Халфът парафира за 2 години, а контрактът му влиза в сила от 1 януари 2018 година.

Офанзивният футболист идва от американския Филаделфия Юнион, където за последните два сезона във Висшата лига на САЩ (МЛС) е записал 53 мача и 16 гола. Преди това Алберг играе успешно две години и половина за холандския АДО Ден Хааг, с който в 71 срещи в Ередивизие отбелязва също 16 попадения.

27-годишният играч е висок 180 сантиметра и се изявява като плеймейкър. Той е юноша на АЗ Алкмаар, а във визитката му личи още престой с над 50 двубоя и 11 гола за местния Екселсиор, както и трансфер в елитния турски Елазигспор. Роланд Алберг е бивш юношески и младежки национал на „лалетата".

„Очаквам с нетърпение да се присъединя към новите си съотборници. Наясно съм в какъв клуб идвам - с богата история и традиции, с невероятна публика и атмосфера на стадиона.

Аз съм темпераментен играч и всичко това напълно съвпада с моето желание да вървя напред и да печеля успехи", бяха първите думи на Алберг пред CSKA.BG.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови