Гонзо представи книга и отсече: Не съм кандидат за БФС!

OFFNews 08 декември 2023 в 18:14 1172 0

БФС

Снимка БФС

БФС представи стратегия за бъдещето

Техническият директор на БФС Георги Иванов заяви след контролата с Албания на националния отбор през ноември, че няма намерение да се кандидатира за президент на централата на извънредния изборен конгрес, който ще се проведе на 15-и март 2024-а година в хотел "Маринела" в София.

Той беше попитан и днес дали няма да влезе в тази битка, след като днес сутринта Димитър Бербатов напрактика потвърди намерението си да атакува отново овакантения пост от Борислав Михайлов. Иванов този път отказа да отговори категорично с не, но натърти, че остава на поста си до самия Конгрес.

"Събрахме се днес по хубав повод, а не кой кога ще става президент на БФС. Много хора казваха, че ние нищо не правим в БФС, но ето – затова е тази среща, за да покажем какво сме работили в последните две години. Конгресът на БФС е насрочен на 15-и март, а Димитър Бербатов е кандидат за поста от две години и половина. Дали аз съм кандидат за президент на БФС? Аз съм технически директор на футболния съюз до 15-и март тази година", заяви Георги Иванов по въпроса с евентуална негова кандидатура. Той говори по време на презентацията на книгата "Пътят на таланта", представена днес в базата на централата в Бояна.

Кой носи вина за резултатите на националните отбори, беше следващият въпрос към Иванов? "Всички, които се занимаваме, носим вина. Нивото на националните състезатели се създава в клубовете. При нас е просто една малка добавена стойност. Те тренират с националните треньори три дни в месеца, а останалите 27 дни са в клубовете си".

Ограничаване на чужденците и мнението на Иванов по този въпрос е доста по-балансирано. "Нямам нищо против и трябва да се налагат 19-20 годишни български футболисти, но трябва да се работи за качество. Трябва да създадем това качество и тогава тези играчи ще получават много лесно шанс. Но това е дълъг процес и трябва на първо място да се промени мисленето на треньорите. Все пак има клубове, както Лудогорец например, те няма как да постигнат тези резултати само с български футболисти".

През ноември юношите до 19 години загубиха от Андора във Варна и така пропиляха чудесна възможност да стигнат до Елитния кръг на квалификациите в своята възраст. Преди това момчетата на подалия оставка треньор Йордан Петков завършиха при равен резултат с Шотландия и Сърбия, за да се стигне до сензационната загуба от футболното джудже с 1:2. "Срещу Шотландия и Сърбия отборът игра добре. Убеден съм, че след година всички национални отбори ще бъдат на различно ниво. Анализирали сме причините за загубата от Андора и сме наясно защо е така", завърши Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика