Бербатов се кандидатира за президент на БФС

OFFNews 08 декември 2023 в 10:23 2351 0

Димитър Бербатов

Снимка БГНЕС

Пресконференция на Димитър Бербатов

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и националния отбор Димитър Бербатов обяви днес кандидатурата си за поста президент на Българския футболен съюз и ще се яви на предстоящия извънреден изборен Конгрес, насрочен за 15-и март. Това той съобщи в специално насрочена пресконференция в националния пресклуб на БТА. Така Бербатов се оказа първият кандидат, обявил официално намеренията си. Подобни намеци вече направиха съсобственикът на Локомотив (Пд) Христо Крушарски, бившият шеф на централата Валентин Михов. В медиите циркулира и името на бившия спортен министър от ГЕРБ Красен Кралев, но нито един от тях засега не е сложил официално кандидатурата си на масата.

Бербатов представи програмата си, основните акценти, екипа си и уточни, че не всички хора от щаба му са тук, но са много.

"Обяви се датата за Конгреса – 15-и март. Нормално е да обявя кандидатурата си за президент, а също така и стъпките, принципите и приоритетите. Надявам се конгресът да се проведе честно, прозрачно, и да няма циркове, които никой не желае да вижда", заяви Димитър Бербатов.

Той изрази надежда, че конгресът, който предстои, ще вземе решения, които няма да бъдат обжалвани от никого.

Толкова години се борим да покажем недъзите на това управление. И се надявам, че ще направим такъв конгрес, който не може да се обжалва от никой, дори и от нас. Тук е мястото да изпратя послание към другите кандидат-президенти: Заповядайте, казвайте какво искате да направите. Покажете екипите си. Всички ние – които ще се кандидатираме, 3,4 или 5 кандидати, трябва да се борим за един прозрачен конгрес. Уточнявам, че никой от нас, никой от нашия екип, няма да каже една лоша дума за който и да е кандидат за президент. Ще се радвам да видя програмите и идеите на другите претенденти, заяви още бившият голмайстор на националния тим в обръщението си към обществеността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!