Глобиха Брьондби с 20 000 евро заради хвърлените плъхове

OFFNews 11 май 2017 в 23:25 2183 0

В Дания уж са културни хора, а си занимават с глупости, присъщи за нашите ширини.  На Брьондби беше наложена глоба в размер на 20 100 хиляди евро заради хвърлени мъртви плъхове към терена от страна на публиката. Постъпката обиколи световните медии на 17 април, когато беше градското  дерби с Копенхаген на 17 април.

Двамата запалянковци, които са хвърлили плъховете към играчите на съперника, получиха 12-месечни забрани да не посещават мачовете на"Брьондби. Санкциите са наложени от клуба.

Освен това Брьондби е глобен и с още 10 хиляди евро от датската футболна федерация заради възпламеняването на факли. В крайна сметка плъховете не свършиха работа и Копенхаген, отстранил нашия Лудогорец в Лига ЕВропа, победи 1:0.

Подобни изяви не са новост. Миналата година глави на бикове бяха хвърлени на терена в мач от Купата на Германия между Динамо Дрезден и Лайпциг.

През 2002 г. по време на среща между "Реал" Мадрид и "Барселона" Луиш Фиго бе замерен със свинска глава и обвинен в предателство, след като напусна каталунците, за да премине в големия съперник.

Нашия принос е от 1996 година. Тогава фенове на Левски в сектор "А" хвърлиха змия по рефера Веско Богданов, свирил дербито с ЦСКА. "Червените" биха 1:0 с гол на Петър Михтарски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews