Германия изигра силно второ полувреме и се класира за 1/4 финалите

Бундестимът победи Дания с 2:0

Светлин Вълчев 29 юни 2024 в 23:01 802 0

Кай Хаверц празнува попадението си

Снимка Getty Images

Германия повежда в резултата

Германия създаде много чисти положения и заслужено се класира за 1/4 финалите, след категорична победа над Дания с 2:0. Двубоят бе прекратен заради опасна буря в 35-ата минута, но 25 минути по-късно, бе подновен. 

В следващата фаза Бундестимът ще срещне победителя от мача между Испания и Грузия.

Отменен гол на Германия заради нарушение

Нико Шлотербек вкара топката с глава след центриране от ъглов удар, но радостта на домакините не бе за дълго. След преглеждане от ВАР, се видя, че Йошуа Кимих е извършил нарушение. Германецът е блокирал с тяло Андреас Сков Олсен, който бе отговорен за опазването на Шлотербек.

Две минути по-късно Кимих имаше възможност да изкупи греха си. Защитникът на Байерн Мюнхен отправи гръмотевичен удар в горната част на вратата, но Каспер Шмайхел се разтегна и блокира.

В 24-ата минута Дания бе тази, която бе близо до гол. Йоаким Меле получи топката в наказателното поле, но ударът му премина вляво от вратата.

В 36-ата минута главният рефер Майкъл Оливър прекрати срещата заради опасна буря. Играчите се прибраха в съблекалнята, но 25 минути по-късно, играта бе подновена.

Минута след подновяването на играта, топката бе центрирана към Кай Хавертц. Той отправи силен удар с глава, но право в Шмайхел, който отново бе на място, и изби.

В края на полувремето Дания създаде най-чистото положение в двубоя. Кристиан Ериксен с фантастичен пас изведе Томас Дилейни, който имаше много пространство и стигна до наказателното поле на Германия. Подаде топката към Хойлунд, който бе непокрит, но Мануел Нойер скъси дистанцията и предотврати попадение във вратата си.

Отменен гол на Дания заради сантиметър засада

В 48-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на Германия. Топката се озова в Йоаким Андерсен, който я изпрати във вратата на Нойер. След преглеждане от ВАР, голът бе отменен заради засада.

Дузпа и гол за Германия

Давид Раум центрира към наказателното поле и топката се удари в ръката на датския защитник Йоаким Андерсен, чийто гол бе отменен минута по-рано. Тя не бе в естествено положение и след видео преглеждане, Майкъл Оливър отсъди дузпа.

Хавертц застана зад топката и я прати в левия ъгъл на Шмайхел.

В 60-ата минута Хавертц имаше шанс да вкара още едно попадение. Той получи пас в средата на терена и с фантастичен финт успя да преодолее двама датски защитници. Остана сам срещу вратаря и прехвърли Шмайхел, но топката премина на сантиметри от страничната греда.

Германия повежда с 2-0

В 68-ата минута Джамал Мусиала получи дълъг пас от Шлотербек. Той с лекота надбяга Йоаким Андерсен и остана сам срещу вратаря. С техничен удар вкара топката в мрежата и удвои преднината на домакините.

В следващата фаза Германия ще срещне победителя от двубоя между Испания и Грузия.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Сръбският филм за България - истини и лъжи