Георги Дерменджиев: Няма време за експерименти, България винаги е имала добри играчи

OFFNews Последна промяна на 23 октомври 2019 в 10:52 658 0

Новият селекционер на българския национален отбор Георги Дерменджиев призова пред БНТ да се даде по-голямо спокойствие на футболистите.

Специалистът коментира и шансовете на "трикольорите" за класиране на Евро 2020.

"Националният отбор е чест за всеки един треньор. Това е отборът, който представлява държавата и е едно голямо предизвикателство. Въобще не се двоумих дали да приема предложението. Когато има избор на треньор, нормално е да има и недоволни и хора, които са против.

За работата на един специалист се съди по резултатите. Надявам се да променим негативната тенденция. Нека оставим зад гърба си това, което е било. Нека гледаме напред. Няма време за експерименти. Екипът ми е готов, той ще бъде обявен на пресконференцията, която ще се състои. Не искам да издавам нищо по темата.

Знаем какво поколение имаме и не трябва толкова жестоко да се нахвърляме върху играчите. За мен има психологически проблем, който може да се реши с по-голямо спокойствие за играчите. Нека вървим крачка след крачка, за да бъде правилна работата. Предстои да говорим с всеки играч. За да бъдат част от националния отбор, те трябва да са отговорни и мотивирани.

Във футбола много неща може да се случат, но надеждата умира последна. Ние ще направим всичко възможно за класиране на Евро 2020. На всеки треньор позицията е временна. Това не ме притеснява. Аз искам да свършим нашата работа.

Не трябва да се подценява Хаити. Футболът се развива бързо. Няма значение от името на съперника, трябва да се играе отговорно. Още един път призовавам, нека си уважаваме националния отбор, какъвто и да е той. Разбира се, че очаквам подкрепа от феновете. Колкото и да са на брой, те трябва да поддържат отбора.

Който трябва, ще избере новия президент на БФС. Крачка по крачка, българският футбол трябва да си върне позициите. Времето ще покаже дали тези промени са били за добро. Не трябва да говорим за скандалите. Всеки иска доброто на българския футбол. Проблемите не са във футболния съюз, а в клубовете, където трябва да си подготвят къщичките, но това е друга тема.

Имаме много добри треньори. Когато националният отбор не е на това ниво, на което ни се иска, винаги има виновни. Подходът в школите трябва да е по-различен. Имаме таланти, но те се развиват до 16-17 години, а след това се къса връзката. България винаги е имала добри играчи и вярвам, че пак ще има. Нужно е време", каза Дерменджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови