Футболен агент бе наказан от ФИФА

OFFNews 11 май 2019 в 10:18 1741 0

Мино Райола, който представлява част от най-големите футболисти в света, получи нов удар. Маститият агент получи забрана от Дисциплинарната комисия към ФИФА да упражнява дейността си за срок от три месеца. Решението влиза в сила от 10 май.

По-рано мениджърът беше санкциониран за същия период от Футболната федерация на Италия. Неговият братовчед, който е действащ агент, Винченцо, също е отстранен, но за два месеца от ФИФА.

Причините за това решение не се публикуват официално, но наказанието вече е влязло в сила. По същия начин и в Италия спряха правата на Райола, без да се споделят мотивите за решението.

Според медиите, случаят с агента е заради изказванията му, че в Италия не работят правилно в борбата с расизма по стадионите. Обидни реплики са в основата на санкцията.

Наказанието на Мино Райола ще изтече през август, след затварянето на трансферния прозорец, което може да се окаже голям проблем за някои от неговите клиенти.
Двама от футболистите, които представлява, се очаква да са замесени в големи трансферни битки в следващите седмици и месеци.

Това са Пол Погба, който все по-често е спряган с трансфер в Реал Мадрид от Манчестър Юнайтед, както и Матайс де Лихт, към когото интерес проявяват няколко големи тима.

Преди да излезе решението на ФИФА, 51-годишният Мино Райола обяви санкцията от страна на Футболната федерация в Италия за „политическо”. Агентът представлява и звездата на ЛА Галакси Златан Ибрахимович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови