Футбол и в Кърджали: историческа първа точка за местния клуб, иначе 0:0 срещу Ботев Пловдив

OFFNews 14 юли 2019 в 22:31 2074 0

Арда:Ботев Пловдив

Снимка fkarda.bg

АРДА изигра своя първи исторически мач в елита на родния футбол, завършвайки наравно 0:0 с "Ботев Пловдив", съобщи в официалния си сайт футболният клуб, базиран в Кърджали. Двубоят започна вчера, но завърши днес, след като бе прекъснат в 4-та минута поради гръмотевичната буря и обилния дъжд. Днес обаче АРЕНА АРДА бе в перфектно състояние, а футболистите на Стамен Белчев бяха подкрепяни от близо 8000 зрители на трибуните.

В 8-та минута Антон Карачанаков отправи удар от границата на наказателното поле, но той бе неточен. В 32-та минута Дарко Глишич пое топката в близост до наказателното поле на пловдивчани, но след като центрира, бранител в жълто изби топката. В 36-та минута Карачанаков овладя една топка, която рикошира в крака на Крумов, но до опасност пред Караджов не се стигна.

След почивката тимът на АРДА започна много активно и само в разстояние на няколко минути създаде серия от опасни положения пред Аргилашки. В 49-та минута Румян Овсепян изведе отлично Деян Лозев, но се наложи вратарят на "Ботев" да напусне очертанията на наказателното поле за да пресече топката. В 55-та минута Лозев се пребори с бранител в наказателното поле на гостите, но не успя да отправи опасен удар. Секунди по-късно португалецът Жоао Аморим вдигна на крака трибуните на местния стадион АРЕНА АРДА, след като отправи много силен и опасен удар, като Аргилашки едва успя да докосне и изчисти топката.

След още 60 секунди игра, Лозев отправи удар, но право в ръцете на вратаря на Ботев Пловдив. В 68-та минута след изпълнение на ъглов удар Зоран Гаич скочи над всички и игра с глава, но Кардосо парира удара на сърбина. Две минути по-късно при поредната опасна атака за АРДА Дарко Глишич центрира опасно в наказателното поле, но играч в синьо не можа да засече топката.

Капитанът на "Арда" Пламен Крумов бе избран за играч на мача и получи специален подарък от сайта Gong.bg. Следващата среща на дебютанта в профи-лигата е на 19 юли от 18:45 часа срещу Царско село. Двубоят ще се играе в София на стадион Славия.

Като историческа определи първата точка на новака "Арда Кърджали"в efbet Лигата, след като направи 0:0 срещу "Ботев Пловдив" в първия мач между двата тима от новия шампионат и сайтът Gong.bg. След истинска битка на стадион „Арена Арда”, двата тима не успяха да се изненадат, въпреки че домакините бяха тимът, който създаде по-добрите положения за гол в срещата. При далеч по добър терен и почти слънчево време двата тима се вкопчиха в здрава битка, след която обаче, не успяха да излъчат победител.

В 72-ата минута Арда можеше да стигне до гол. След центриране от дясно Коконов бе най-близо до топката и се опита да я отклони, но тя му избяга и отиде встрани от вратата.

АРДА – БОТЕВ ПЛОВДИВ 0:0

Арда (4-2-3-1): Иван Караджов – Венцислав Василев, Дарко Глишич, Деян Лозен, Пламен Крумов – Зоран Гаич, ЖОао Аморим – Емил Мартинов, Румян Ховсепян, Иван Коконов – Елиша Сам

Треньор: Стамен Белчев

Ботев Пд (4-2-3-1): Георги Аргилашки – Филип Филипов, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Еберт Кардосо – Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев – Филип ван Арнем, Тодор Неделев, Антон Карачанаков – Тайлон

Треньор: Желко Петрович

Съдия: Станислав Тодоров

Стадион: „Арена Арда”, Кърджали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови