Франция е най-резултатният отбор на световното, Мбапе стана голмайстор на Мондиал 2022

OFFNews 18 декември 2022 в 22:30 2178 0

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Килиан Мбапе взе утешителната награда за реализатор №1

Световното първенство по футбол в Катар завърши с победа на Аржентина над първенеца от Мондиал 2018 Франция. 36 години изминаха от последната титла на "гаучосите", спечелена в Мексико, когато лидер на тима беше Диего Марадона.

Сега до него се нареди и Лионел Меси, който по този начин затвори устата на критиците, че няма значим трофей с националния отбор. Всъщност, той вече успя да намали критиките в това отношение със спечелването на Копа Америка, но това се случи в пандемична година и пред празни трибуни, докато сега триумфира пред пълен с негови сънародници стадион в Катар.

След края на шампионата е и време за равносметка и сравняване на цифрите. Най-резултатният отбор на шампионата е този на Франция с 16 отбелязани гола в изиграните седем мача. Аржентина е с 15, а англичаните имат 13. При голмайсторите начело е Килиав Мбапе с 8 гола, а Меси остана втори със седем.

Третата позиция е за Оливие Жиру с 4. При асистентите начело с по 3 са Бруно Фернандеш от Португалия, Хари Кейн, Антоан Гризман, Иван Перишич и Лионел Меси. Най-добрият вратар е Доминик Ливакович от Хърватия с 25 гола, следван от поляка Войчех Шчесни с 23.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!