Феновете на Реал Мадрид се обявиха за единство на Испания

OFFNews 02 октомври 2017 в 12:46 1642 0

Феновете на Реал Мадрид изразиха отрицателното си мнение за референдума в Каталуня, който цели отделянето на провинцията от Испания.

Това се случи по време на двубоя от Примера дивисион срещу барселонския Еспаньол на "Сантяго Бернабеу". Повечето фенове бяха решили спонтанно да дойдат на стадиона с национални флагове, а от управата на Реал им раздадоха плакати с написано върху тях следното послание: "Всички ние сме една Испания" и инструкции да ги пазят до 12-ата минута, когато всички да се изправят и да ги вдигнат високо заедно с флага.

Минутата не е избрана случайно, а символизира феновете, които са наричани 12-ия играч. Ярката политическа демонстрация беше огласена и със скандирания "Да живее Испания" и определено показа едно по-красиво лице на фона на случващото се в същото време в Барселона.

Там местното правителство реши да проведе незаконния референдум, а полицията се опита да го осуети, като на места се стигна до упражняване на насилие.

Феновете показаха и симпатия към отбора на Еспаньол, който единствен от каталунските клубове не взе страната на референдума. На терена пък "белия балет" победи гостите с 2:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!