Феновете на Левски с призив за бойкот на баража с Верея

OFFNews Последна промяна на 01 юни 2017 в 18:10 2287 1

1/1

Решението на БФС Левски да играе бараж с Верея за допускане до участие в Лига Европа възмути сините фенове, които призоваха за бойкот на насрочения за уикенда на "Георги Аспарухов" двубой.

Запалянковците недоумяват как така четвъртият в крайното класиране Дунав ще играе директно, а Левски, който завърши трети, трябва да играе на бараж.

Националният клуб на привържениците на Левски излезе с остра декларация в своя сайт с призив вместо на мача, да се дефилира по улиците на София в знак на протест срещу решението на БФС.

Ето и обръщението на НКП към "синьото" ръководство:

Левскари,

След изцяло безпринципното и противоречащо на собствения им правилник решение на БФС от днес за така наречения бараж, което в своята същност е нагла подигравка с над 2 милиона левскари, нашето търпение свърши!

Призоваваме всяко "синьо" сърце да дойде в неделя в 18:00 часа в парка до стадион "Георги Аспарухов" и всички заедно, обединени в каузата на най-големия български клуб и носещи в сърцата си името на най-великия българин, да покажем, че така повече не може!

На стадиона няма да се влиза, а вместо това ще се разходим из улиците на нашия град, за да покажем, че вече няма да търпим гаврата със закони, правила и морал, че е настанало време всеки да избере страна - правдата или безчестието, заветите на основателите и патрона ни или олигархията и мафията!

Призоваваме и ръководството на любимия отбор да не участва в поредния фарс и да не разрешава на футболистите да легитимират поредната провокация срещу Отбора на народа! В момента е настанало време разделно и нямаме оправдания за отсъствие.

Пътят е само един и всички заедно ще го извървим с гордо вдигнати глави. Организирани и неорганизирани, фракции и клубове, големи и малки - заедно в борбата за справедливост!

Никой не е по голям от Левски, а Апостола очаква нашите дела, не думи!