Фен на Интер почина, след като бе блъснат от бус с тифози на Наполи

Босът на Италианската футболна федерация се закани да спре временно Серия А

OFFNews 27 декември 2018 в 15:11 1652 0

Привърженик на Интер почина, след като бе прегазен от микробус с фенове на Наполи преди дербито на кръга в Серия А снощи.

Тимът от Милано стигна до драматична победа с 1:0 с гол в добавеното време, но успехът бе помрачен заради ексцесиите между феновете, които може да донесат тежки санкции за "нерадзурите".

"Точно преди началото на мача микробус с ултраси на Наполи е атакуван от стотици привърженици на Интер, които започнали да чупят возилото с пръти и други предмети. В същото време на отстрещната страна СУВ удря 35-годишен младеж.

Пострадалият е откаран в болница, където е починал. Двама са арестувани, издирва се трето лице по видеозаписи от камерите", информира шефът на миланската полиция Марчело Кардона на пресконференция днес.

При мелето четирима привърженици на Наполи са намушкани с ножове, като състоянието на един от тях, 43-годишен, е тежко. По време на мача пък тифозите на Интер не спряха да обиждат на расистка основа играча на Наполи Калиду Кулибали.

Заради ексцесиите вчера президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина се закани да спре временно първенството на Серия А.

"Ще обмислим дали да не предприемем това крайно решение. Първо обаче ни трябва малко време, за да се координираме помежду си. Налице е проблем с опазването на обществения ред и съответно той трябва да бъде решен.

Трябва също така да се прецени дали мачовете ще продължат, или не. Много съм притеснен от случващото се. Не съм психолог, но беше видно, че някои от футболистите на "Сан Сиро" бяха много изнервени.

В момента анализирам всичко, защото се случи нещо сериозно. Искаме да чуем мнението на вътрешното министерство и Италианския олимпийски комитет, след което ще решим", каза Гравина пред "Il Messaggero".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки