Ел Голеадор с нови силни думи за БФС, Красен Кралев и Дейвид Копърфийлд

OFFNews 07 февруари 2018 в 12:18 4540 0

Любослав Пенев изля обилно количество критики върху някогашния си съотборник в националния отбор и настоящ съперник за поста президент на БФС – Борислав Михайлов. Ел Голеадор бе гост в "Шоуто на Слави" точно 10 дни преди изборите за нов управник на футболния съюз. 

"Аз постоянно обикалям по света и имам чудесни наблюдения – навсякъде футболът се развива, само у нас – не. Разберете, че сме дъно на дъното и това е, защото сегашните ръководители на БФС са тоталнни безхаберници. Това са хора, които агитират да се гласува за сегашното статукво по скандален начин. Те опъват на срещите си в провинцията кьорсофри, лее се алкохол на корем и така опитват да си гарантират, че делегатите ще ги подкрепят. Боби Михайлов и компания се криха 12 години, а в последно време се появиха от дупките си и почнаха да употребяват имената на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. По този начин те сплашват всички, че предстоят масови уволнения, ако не се пусне „правилната“ бюлетина на предстоящите на 16-и февруари избори.

Футболът ни е ръждасал. Капарирането на гласове чрез рушвети и безплатни хотелчета е нещо нормално за настоящите гробари на родния футбол. Хвалят се, че са построили супер база в "Бояна"… Сега ме чуйте – с тези пари, които те пръснаха по базата – аз щях да вдигна 3 такива. Аз не съм Дейвид Копърфийлд и не обещавам с магическа пръчица да оправя всичко, но с моя екип ще работим ежесекундно и ще поставим добри основи за развитие на футбола. Като се почне от ДЮШ, мине се през проекти по места в общините и стигнем до адекватни действия в елитния футбол.

Този господеин Кралев не е никакъв министър. Наричам го само господин, а не министър, защото министърът би трябвало да е такъв на всички и да не взима страна. Но той прави точно това, така че за мен той е министър на БФС, а не на нещо друго.

Първо – в Изпълкома няма да има президенти или изпълнителни директори от клубовете. Така ще пресечем тяхното влияние. Освен това ще въведем по-малки квоти за чуждестранни играчи, защото с инвазията си в момента те задущават родните таланти. Важно е и съдиите да си вършат работата съвестно, а не да обслужват интересите на няколко отбора. За целта знам какво да сторя, като начало името на рефер за даден мач няма да се знае с дни по-рано", каза Пенев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови