Джони Велинов: Може би само Нойер е по-добър от Владо Стоянов

OFFNEWS 25 ноември 2016 в 07:07 4469 0

Легендарният вратар и треньор на стража на Лудогорец Владислав Стоянов в школата на ЦСКА Георги Велинов даде висока оценка на представянето му срещу Базел при равенството 0:0 в Шампионската лига.

"Невероятен мач на Владо Стоянов. Който не е пазил, той не го разбира. За мен с играта си срещу Базел той си осигури билет за голям европейски клуб. Говоря го сериозно - Владо може да играе в топ 4 на отборите от всяко едно първенство.

Само ще попитам - колко по-добри вратари в света се сещате? На първо четене Мануел Нойер. Нищо не липсва на нашето момче за Испания, Италия или Англия. Притежава излизане, рефлекс, игра с ръка, всичко…

Спасяванията му с една ръка срещу Базел са белег на много висока класа. Това го могат малцина вратари, тъй като не лягаш веднага, тялото изчаква удара и тогава реагираш. Освен талант се иска и опит, който Владо придоби с годините.

Казват, че швейцарците били топката право в него. Пълни глупости. Когато ти стрелят от три метра, в повечето случаи едва виждаш топката. Какво остава за реакция! Това е класа, не късмет. Просто Владо затвори устата на всички, които пишеха и говореха срещу него", коментира Джони пред "7 дни спорт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови