Дунав счупи прокобата срещу Берое

OFFNews 24 юли 2017 в 22:15 2025 0

Отборът на Дунав счупи прокобата срещу Берое в двубой от 2-ия кръг на Първа лига в Русе, завършил 1:1. До този мач "драконите" не бяха отбелязвали гол срещу заралии, а основната заслуга за днешната точка е нападателят Мирослав Будинов, който вкара изравнителния гол в края, след като Берое водеше в дълъг период от мача.

„Драконите“ започнаха по-добре, като в една ситуация се наложи Душан Перниш да се намесва, а в 9-ата минута и Бирсент Карагарен бе изведен сам срещу вратаря от Диян Димов, но стреля без подготовка и топката излезе в аут. В 15-ата минута пък Борислав Цонев опита силен удар от границата на наказателното поле, но Станислав Антонов улови без проблеми.

Три минути по-късно Юлиан Ненов стреля директно след центриране отдясно, но не намери целта. В 29-ата минута се стигна до попадение, но то бе в дунавската врата. Марио Петков не изчисти добре топката, която му бе върната от Васил Шопов и след рикошет в гърба на Мартин Райнов тя попадна у Серджиу Негруц, който не сгреши за 0:1.

До почивката Васил Шопов имаше шанс да изравни, но силният му изстрел бе спасен от Перниш. В началото на втората част отново Шопов затрудни старозагорските бранители с пробив отляво, но центрирането му към близката греда бе изчистено. В 62-ата минута и Мирослав Будинов пропусна, след като засече отблизо центриране отляво на Христофор Хубчев.

През второто полувреме и феновете на домакините напомниха по оригинален начин, че новият път към Европа на Дунав трябва да започне още с първите кръгове в първенството. Последва нова опасност пред гостуващата врата, като в една ситуация топката срещна ръката на беройски бранител в наказателното поле, но главният рефер Драгомир Драганов остави играта да продължи.

Последва нов изстрел на Димитър Георгиев, но топката отново не влезе. Все пак натискът на дунавци даде резултат в 81-ата минута. Центриране в наказателното поле бе засечено с ножичен изстрел на Бирсент Карагарен. Перниш успя да спаси, но при добавката на Будинов бе безпомощен и резултатът бе изравнен – 1:1.

До края опитите на Дунав за ново попадение не успяха. Така „драконите“ продължават да са без загуба през сезон 2017/ 2018 и са с актив от 4 точки след победата над Септември в София с 2:0 в първия кръг и равенството с Берое. В следващия си мач „драконите“ гостуват на Черно море на 28 юли, петък, от 18:45 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови