Данъчна проверка на всички в управата на БФС, включително и Борислав Михайлов

OFFNEWS 24 декември 2019 в 08:39 2517 0

Проверка на всички членове на изпълкома на БФС, включително и президента в оставка Борислав Михайлов, правят данъчните, информира "24 часа", като се позовава на свой отлично информиран източник, а новината била потвърдена и от НАП.

Проверяват се всички лични финанси и данъчни декларации за 5 години назад. Все още обаче се обработват документите и няма данни дали е открито нещо нередно. Ако бъде открито, то ще последва персонална ревизия.

Има идея да се проверят и част от хората от оперативното ръководство на футболния съюз, но още не е реализирана.

Това е третата проверка срещу БФС в последните месеци.

Първо в сградата на съюза се появи ГДБОП, като бяха иззети документи, свързани със съдийството. До момента, въпреки че изтекоха няколко месеца, няма никакви данни какви са резултатите от нея. Единствено шефът на съдиите Йордан Сталев бе отстранен за постоянно от изпълкома и на негово място бе назначен Костадин Стоичков.

След това дойде и Икономическа полиция, която пък провери как са разходвани държавните пари, отпускани за деца и юноши от Министерството на младежта и спорта. Паралелно с това и инспекторатът към министерството прави собствена проверка за същото, като хора обикалят всички областни съвети, за да се уверят, че отпуснатите средства са били похарчени по предназначение.

И от тази проверка все още няма резултати, въпреки че също мина доста време.

В същото време всички от БФС бяха пуснати в отпуск за празниците и трябва да са на работа на 6 януари, ден след церемонията за футболист на годината на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови