Дълговете на Левски били стопени наполовина

OFFNews 09 октомври 2019 в 08:44 1176 0

Левски се отдалечил от драматичното състояние, в което се намираше в началото на 2019 г. Тогава клубът беше на минимална крачка от фалита, натоварен с ужасяващи задължения след периода на Спас Русев начело. Сега обаче дълговете са намалени с около 50% от новото ръководство, пише вестник "Тема Спорт".

Когато новите силни хора на "Герена" влязоха във владение през януари се говореше за дължими суми от порядъка на над 30 млн. лв. Според източници на изданието от клуба, глобалната задлъжнялост, след като новото ръководство придоби акциите, е намаляла с повече от два пъти. И "сините" нямат притеснения да влизат в преговори с контрагенти и доставчици.

В Левски към момента няма никакво забавяне на месечните възнаграждения и това е за пръв път от много собственици на клуба назад във времето. И това е на фона на регулярните вноски на различни по вид и обем задължения.

Ръководството обаче ще намали значително обема на бюджета за зимна селекция и луди пари за трансфери няма да се плащат, въпреки все по-ясното изоставане от Лудогорец като ниво на играчите, а оттам и на отбора.

Твърде вероятно е "сините" да натиснат на летния пазар догодина, но дали тогава ще се вложат доста пари за нови качествени играчи, ще се реши впоследствие в края на първенството. На "Герена" очакват доклади от треньорите и скаутите в дългосрочен план и няма да се привличат футболисти, които са предложени от агенти в последния момент.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови