Червен депутат се обяви против подкрепата от държавата за Левски

OFFNews 09 май 2020 в 08:28 4483 3

Бившият пресаташе и член на УС на ЦСКА Иван Ченчев се изказа остро срещу плановете държавата да помага на гранда Левски да избегне фалит.

В последните дни темата преобладава в публичното пространство. Фенове написаха писмо на премиера Бойко Борисов, в което поискаха кредит от държавата. Премиерът постави условие смяна на собствеността.

Финансовият благодетел Васил Божков обяви, че е похарчил 25 милиона лева за Левски през миналия сезон. Той каза също, че е готов да продаде или даде на феновете акциите на вековния клуб.

"Без съмнение Левски е голям клуб, но в България има и друг голям клуб и това е ЦСКА. За съжаление при ЦСКА беше допуснат фалит. Сега виждаме, че държавата прави всякакви опити да спасява Левски. Не знам каква е тази кредитна линия и по каква схема държавата ще отпуска пари на частно дружество.

Още повече като акциите не са в човек, който е в България, и всичките проблеми, които произлизат от това. Доста години назад във времето от ЦСКА се взима наем (б.р. - за базите), а на Левски - не.

Някакси държавата трябва да направи така, че това, което върши за спорта и за клубовете и особено за двата най-големи - да е реципрочно. Трябва да се мисли как да излезем от генералната криза, в която се намира футболът, а не да се работи на парче", заяви Ченчев пред БТВ.

"Аз и двама колеги от парламентарната ми група отправихме въпрос към спортния министър относно тотото да стане рекламодател на Левски. Това беше преди извънредното положение. Категорично сме на мнение, че тотализаторът не може да помага на един клуб, каквото и да говорят от този клуб.

Както и да казват, че трябвало да има реклама, защото клубът е голям. Ние това не го оспорваме, но в България не е само един голям клуб - има още един и това е ЦСКА. А има и доста други, които са давали големи спортисти на страната. Така че помощта трябва да е реципрочна. Не може от едните да изискваш през годините, а от другите, които са с големи задължения - нищо. Трябва да се мисли и за двата гранда.

В правителството и спортното министерство трябва да обсъдят как да помогнат на целия български футбол и спорт", допълни Ченчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

3

Пенчо бре

13.05 2020 в 13:01

Какво да каже тоя чорбар! Стискаха зъби и търпяха подигравки толкова време, натикани в мишата ловешка дупка. Сега ще пръскат слюнки и ще дивеят от щура радост.

6145

2

kokoten

09.05 2020 в 18:56

...този говежди отбор не заслужава вниманието което му се отделя,ако Мутрата спонсорира говедата има опасност да възникне революционна ситуация....срамотно е да се набърква името на Апостола от група чекиджии....нещастници...

12284

1

ДидоВъТъ

09.05 2020 в 09:13

Пишете ФК "Левски",клуб "Левски", футболен отбор "Левски"....поне сложете името на Апостола в кавички,за да се знае за какво става въпрос.Няма журналисти вече и това е - има списвачи и преводачи!