Общината спира парите, Нефтохимик фалира

ОFFNews 08 юни 2017 в 13:18 2183 0

Идва краят на поредният Нефтохимик! Община Бургас няма да осигурява средства до края на тази година. Днес е имало срещу между кмета на града Димитър Николов и представители на клубното ръководство, твърди Котаспорт. Тимът изхарчи куп пари, но изпадна.

На нея Николов е казал, че през сезона са дадени под една или друга форма значителни средства на клуба и повече няма възможности за прилагане на подобна логистика. Той е насочил представителите на Нефтохимик към спортната комисия, която работи като орган на местния парламент.

Средствата обаче, която тя може да отпусне обаче са изключително ограничени. За този година парите са вече разпределени, като резервният фонд от 200 хиляди лева е почти наполовина изразходван.

В същото време главният спонсор Павел Бошнаков не е дал ясна позиция, дали ще налива пари в клуба. Той е осигурил над 1 милион лева за миналия сезон. Така положението пред бургаския клуб става много заплетено и сложно. Ако не се намери финансиране, не е ясно дали отборът ще може да започне лятна подготовка.

Припомняме, Нефтохимик едва се спаси от изпадане във "В" група преди година, но беше качен в "А" благодарение на новия формат. Затова имаше политическа благословия "отгоре", подчертаваме, от цялата история особено щастлив не остана кметът Димитър Николов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови