Божинов: Няма да си пия кафето в Китай, дано изкарвам и по 4 милиона евро

OFFNews 28 февруари 2017 в 09:25 3946 0

Валери Божинов отиде във втородивизионния китайски Мейджоу срещу 1 милиона евро годишна заплата. Ето какво каза пред колегата Живко Сребрев от "Стандарт" нападателят.

"Няма какво да се лъжем. Цифрите са много големи и трудно се отбиват. Но пък всеки отива с цел. Аз не искам да си почивам там и да си пия кафето. Искам да играя силно и да покажа, че на 31 години не съм свършил за футбола. Защо пък да не завърша кариерата си в Китай", каза Божинов на въпроса за парите и коментира сумата от 1 милион евро.

"Това са цифри. Да, парите дават спокойствие. Всеки работи за пари, при нас футболистите не е по-различно. Щастлив съм от трансфера в Китай. Искам да направя така, че ако днес получавам 1 милион, след време да са 2, 3 или 4 милиона. Ако заслужаваш, нека те направят богат", каза той.

Изпълнителят на няколко кавъра на "Трепни" коментира и раздялата с Партизан и с Белград: "Тъжно и болно ми е! Оставих много приятели там. Аз им го казах и на тях – клуба много ми помогна през тази година и половина. Чувствам се много добре в Белград, но това е футболът, понякога трябва да взимаш и такива решения.

Дълго време работих, за да отида в Китай и нямаше как да загърбя предложението, заради това, че живея добре в Белград. Партизан заема голяма част в сърцето ми. Не обичам клишетата, но тук съм напълно искрен. Аз съм емоционален човек и не крия чувствата си".

Той разкри, че до последно са го чакали от казахстанският Кайрат. "Няма какво да се лъжем, китайската оферта нямаше как да я отклоня. Иначе същия ден, когато подписах имаше обаждане от Америка. Но вече бях поел ангажимент към Мейджоу", завърши Валери Божинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!