Божидар Чорбаджийски: Футболист на ЦСКА съм, имаме шансове за Евро 2020

OFFNews 21 декември 2019 в 13:58 2321 0

Защитникът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски разкри, че се завръща в състава на "червените", след като от началото на сезона игра под наем в румънския ФКСБ.

"Не можах явно да се докажа в очите на управниците на Стяуа. Така че се връщам вкъщи, където винаги съм твърдял, че е моят дом и съм готов да помогна, ако ми се гласува доверие. Да, аз съм футболист на ЦСКА.

Не ми се търси приют. Не съм неравностоен човек, както писахте повечето медии. Четох онзи ден, че ми се търси приют и на мен. Приютили са ме вече, няма проблем. Нямам официални разговори с никой от клуба. Надявам се след празниците да седнем и да разговаряме за моето бъдеще.

Не е вярно, че не искам да съм част от ЦСКА. Никой не се е свързвал с мен и да ме пита дали искам да се върна. Аз съм тук. Има ли оферти към мен?! Нямам право да се състезавам за трети футболен отбор през тази година. Най-вероятно щях да продължа да играя зад граница, но това спира много неща. Ще видим. Най-вероятно до лятото ще остана тук.

Отборът започна да набира сила. Държа контакт с колегите си и те са много доволни от работата, която се върши. Трябва да се продължи по същия начин. Разбира се, че можем да настигнем Лудогорец. Казвал съм, че във футбола може да се случи абсолютно всичко. За отбор като ЦСКА това е абсолютно постижима цел. Работил съм с Крушчич. Този човек работеше в клуба и преди това. Това не е рязка смяна. Той познава футболистите. Вече ги няма тези чести смени. Може да се гласува доверие на Крушчич.

Имаме сили да се класираме на европейското и апелирам за подкрепа, защото България е зажадняла за спорт. Можем да се вземем в ръце и да се издигнем по-високо в очите на другите.

За нас, футболистите, това ще е чест и привилегия да играем срещу Португалия, Франция и Германия. Но нека не избързваме. Ще дадем всичко от себе си, защото всеки един от нас мечтае да играе на голям форум", каза Чорбаджийски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови