Ботев дължи 4 милиона неустойка, предупреди кметът на Пловдив

ОFFNews 03 април 2017 в 12:59 2700 0

Лоши новини за футболния Ботев Пловдив! Минималната неустойка за разваляне на концесията за стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще бъде около 4 милиона лева. Това съобщи днес кметът на града Иван Тотев.

Изказването му бе по повод информациите, че Ботев има желание за развалянето на концесията на спортния комплекс и обявяването на нова. Все още обаче няма официално искане от страна на футболния клуб.

"Не ясно кой е собственикът в Ботев и това е големият проблем. Ангел Палийски не е собственик. Проблемът е, че четири пъти се е променял концесионният договор по желание на Ботев. Те навремето бяха сигурни в стабилността на спонсора си.

Дори отмениха клаузата за разваляне на концесията по взаимно съгласие. Ние се разбираме с ръководството, но в момента сме изпаднали в тежки юридически казуси", коментира ситуацията Иван Тотев.

Той добави, че е много важно да се изясни кой е истинският собственик на Ботев. След като това стане, общината би съдействала за разсрочването на неустойката, ако се стигне до развалянето на концесията.

Припомняме, Ботев беше напуснат от спонсорите Румен Чандъров и Георги Самуилов, тъй като не поискаха върху тях да падне тежестта на други 12 милиона дългове, натрупани по времето на Цветан Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови