Лицензът на Ботев Пловдив виси заради неплатени заплати

OFFNews 31 март 2017 в 17:15 2195 0

Лицензът на елитния футболен клуб Ботев Пловдив виси заради договорени, но неплатени възнаграждения на трима бивши футболисти от състава, научи БТА

Ръководството на "жълто-черните" дължи по една заплата на Иван Стоянов, Милен Кикарин и Даниел Кутев от споразумението за прекратяването на договорите им по взаимно съгласие през зимата.

Любопитното е, че общата дължима сума е около 10 хиляди лева, но адвокатите на Ботев вече са се свързали с футболистите с молба да се съгласят да подпишат документи за разсрочване на задълженията, за може клубът да получи лиценз от БФС.

Днес пловдивчани приемат Монтана в мач от 26-и кръг на Първа лига, а началото на срещата е 20:00 часа. Добрата новина за треньора Николай Киров Добрата е, че младежките национали Антонио Вутов, Серкан Юсеин и Кристиан Димитров се завърнаха здрави след контролата с Македония.

Гостите от Монтана по всяка вероятност днес ще пуснат в игра новото попълнение в атака Саер Сане, който беше картотекиран вчера.

Другият мач днес ще бъде домакинството Пирин Благоевград срещу Нефтохимик от 17:30 часа на стадион "Христо Ботев".

Силната серия от началото на пролетта извади гостите от зоната на изпадащите и те се измъкнаха от предпоследното място, но записаха първа загуба в 25-ия кръг, когато отстъпиха с 1:3 от Черно море.

Пирин се представя добре като домакин през пролетта. Тимът воден от Милен Радуканов няма загуба на свой терен, като са записал три победи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови