Борусия и Легия скъсаха мрежата в мач за историята

OFFNEWS 22 ноември 2016 в 23:52 2709 0

Борусия Дортмунд и Легия Варшава изиграха мач за историята в Шампионската лига, след като си отбелязаха 12 гола в двубоя от петия кръг на предварителна група F на "Сигнал Идуна Парк", спечелен от домакините с 8:4.

Мачът не предвещаваше никаква интрига, тъй като Легия отдавна бе загубил шансове да продължи, но тези очаквания не се оправдаха. Още през първите 45 минути беше изравнен рекордът за най-резултатно първо полувреме, а в края вече окончателно беше зачеркнато постижението на Монако и Ла Коруня отпреди 13 години - 8:3 краен резултат и 5:2 през първото полувреме.

Изненадващо във Вестфалия гостите взеха аванс с гол в десетата минута. Александър Прийович се разписа с красив удар от 15 метра.

В рамките на едва три минути между 17-ата и 20-ата дортмундци нанизаха три гола. Шинджи Кагава се разписа за 1:1 и 2:1 само за 77 секунди. Усман Дембеле центрира към далечната греда, а японецът отбеляза с глава. Дембеле асистира и за втория гол, като този път Кагава реализира с крак от 12 метра. Нури Шахин беше точен след лошо излизане на вратаря при центриране на Марко Ройс.

В 24-ата отново Прийович направи 3:2 след ниско насочване по диагонала. В 29-ата Дембеле беше точен с изстрел от 16 метра, като вратарят игра с топката, но неуспешно. В 32-ата завърналият се след контузия Марко Ройс направи 5:2 след добра колективна акция и насочване отблизо. Двата тима намалиха оборотите през втората част, в която си отбелязаха "едва" пет гола, но това им стигна, за да се запишат в историята.

В другия мач от групата действащият европейски шампион Реал Мадрид се наложи с 2:1 при гостуването си на Спортинг (Лисабон). Рафаел Варан изведе испанците с гол в 29-ата минута. В 64-ата Жоао Перейра получи червен картон. В 80-ата Адриен Силва изравни от дузпа. В 87-ата влезлият като резерва Карим Бензема донесе успеха. Реал продължава да изостава с две точки от лидера Борусия (Дортмунд), но в последния кръг германците гостуват на "Сантяго Бернабеу" и тогава ще стане ясно кой печели групата.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!