БФС прие важните документи за новия сезон

OFFNews Последна промяна на 20 юни 2017 в 17:11 1219 0

Снимка sportal.bg

Нормативните документи за първенствата през новия сезон 2017/2018 бяха приети днес на редовно заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз, което се проведе в Национална футболна база в Бояна.

Другите важни акценти на заседанието бяха утвърждаването на листите на делегатите и съдийските наблюдатели за новия сезон в Първа и Втора професионална лига и обявяването на финансов отчет за 2016 година.

Президентът на централата Борислав Михайлов обяви, че Българският футболен съюз е преминал успешно проверка във връзка с начина, по който се разходват средствата по програмите на ФИФА. Както е известно, един от източниците на финансиране на централата са именно усвояване на проекти и програми от ФИФА и УЕФА. По този начин беше построена и Националната футболна база.

Важна промяна има в детско-юношеския футбол и тя касае Елитната група до 19 години. Подобно на юношеското първенство U17, от сезон 2017/2018 година съдийските и делегатските такси на мачовете от първенствата на U19 ще бъдат осигурени от Българския футболен съюз.

Предложението е дошло от легендата на Левски Павел Панов, който се надява, че така ще бъдат стимулирани клубовете да излъчват свои отбори при най-големите юноши, което до момента не беше така.

Отборите участващи в първенствата на U17 ще получат 1600 топки, реплики на тези, които наскоро получиха отборите от Първа лига. Българският футболен съюз продължава сътрудничеството с Асоциацията на българските футболисти, като ще продължи да обезпечава финансово организирането на мачовете с участието на футболисти без договори. Одобрен бе и официалният календар за сезон 2017/2018, който ще бъде публикуван в сайта на централата в следващите дни.