ФИФА може да удари ЦСКА-София с нови 6 милиона

И БФС ще отнесе наказание, прогнозира специалистът по спортно право Георги Градев

OFFNews 31 май 2017 в 22:35 15215 2

Гриша Ганчев ще го заболи главата от проблемите в ЦСКА-София

ФИФА може да накара ЦСКА-София да плати милиони задължения, натрупани от старото ЦСКА по дела във ФИФА и Арбитражният съд в Лозана (КАС). Това прогнозира преди минути във фейсбук специалистът по спортно право Георги Градев, който следи отблизо казуса.

                                                                    Георги Градев

"След като се сбъдна прогнозата ми, че тирето (б.а. така той нарича ЦСКА-София, молим за извинение, ако са засегнати привърженици на този отбор), ще бъде извадено от турнирите на УЕФА за 3 години, време е за нова прогноза.

Тя е, че ФИФА (1) ще задължи тирето да плати дълговете на ЦСКА по решения на ФИФА и КАС и (2) ще санкционира БСФ за нарушение на Устава на ФИФА (за това, че е допуснал тирето в ПЛ по административни причини). Очаквам решение до края на 2017 година", написа Градев.

По приблизителни прогнози дълговете на ЦСКА по тези параграфи са към 6 милиона лева. Разбира се, винаги могат да бъдат заведени нови искове, никой не може да прогнозира.

Сигнали до ФИФА има от куп кредитори, както и от футболен клуб Левски чрез своя акционер "Тръст синя България".

Дотук ЦСКА-София се ангажира да плати и 8 милиона лева за емблемата. Припомняме, задълженията на ЦСКА бяха 22 милиона, като с цесии можеха да бъдат намалени до 16-17 и клубът да бъде спасен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7988

1

samocska

01.06 2017 в 08:51

Този господин Ганев е един от кръвопийците и гробокопачите на ЦСКА. Години наред бе на хранилка на Армията. В момента, в който му спряха кранчето той започна да ги съди и да пише срещу тях. Това е един много нагъл човек.
 
X

Подкастът на OFFNews