Бербо ще получава в Индия цял слон, натоварен с рупии

ОFFNews 22 август 2017 в 17:46 2182 0

Димитър Бербатов отива в Керала Бластърс, макар че все още няма потвърждение от индийския клуб. Това не пречи на тамошните медии да извадят заплатата на нападателя.

Според Sportkeeda бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед ще стане третият най-високоплатен играч в историята на индийския футбол и вторият по заплата от действащите футболисти. Твърди се, че Бербо ще получи около 75 милиона рупии за целия сезон, който ще продължи близо 5 месеца.

Според сегашния курс това са 994 500 евро. Българинът ще отстъпва по възнаграждение единствено на бившия си съотборник в Тотнъм Роби Кийн, който подписа с шампиона Атлетико де Колката. Ирландецът може потенциално да получи до 92 млн. рупии, или 1 219 920 евро, твърди Sportkeeda.

Най-високата заплата, давана някога в индийския футбол, пък е взимал Алесандро дел Пиеро, който през 2014 година игра за Делхи Дайнамос. Легендата на Юве е получил около 1 336 608 евро (по сегашния курс) за един сезон в Индийската Суперлига.

Сезонът започва на 17 ноември, като през тази година в елита ще участват два отбора повече. Именно поради тази причина кампанията ще бъде малко по-дълга от обичайното - пет месеца, вместо стандартните до момента четири.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови