Бербатов отплува към Кралицата на Арабско море

Холандски помощник на Сър Алекс Фъргюсън е треньор на Керала Бластърс

Ивайло Йолчев 13 август 2017 в 12:38 2639 0

Димитър Бербатов ще подпише до 48 часа с индийския гранд Керала Бластърс, твърдят медиите във втората най-многолюдна страна на света. Проучване на OFFNews показа, че подобен трансфер е обсъждан, а и твърде вероятен.

Треньор на тима е Рене Мюленстийн, прочутият холандец, който работеше дълги години в Манчестър Юнайтед, шест от тях като помощник на сър Алекс Фъргюсън. Познава се отлично с Бербо. После двамата се засичат и във Фулъм.

Иначе отборът е с тригодишна история, но изключително живописна. Създават го легендата в крикета Сахин Тендулкар, известен с прякора Мастър Бластър . Отборът получава това прозвище. Дребни акционери са няколко звезди от Боливуд.

Клубът е базиран в богатия град Кочи, наричан още Кралицата на Арабско море. Населението е над 600 000 жители, но с прилежащите селища образува агломерация с население от над 2,1 млн. души. Смята се за най-гъсто населения град в милиардната Индия.

Красивият морски град се явява входен пункт за местността Керала, а разположението му между Арабско море и пътищата на запад го правят притегателен център за туристите. Днешният град Кочи е известен като финансовата столица на шата Керала и втори по значение в западна Индия след Мумбай.

Бластърс играят мачовете си на стадион "Джавахарлал Неру" с капацитет 80.000 зрители! Преди година там игра бившият вратар на английските национал Дейвид Джеймс, както и испанецът Карлос Марчена, направил име във Валенсия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!