Барселона ще играе пред празни трибуни заради референдума

OFFNews 01 октомври 2017 в 16:55 2693 0

Днешният мач между Барселона и Лас Палмас от Примера дивисион ще се проведе пред празни трибуни. Причината е нестабилната обстановка в града заради течащия там референдум за независимост на Каталуня от Испания.

Срещата на "Камп Ноу" можеше и да не се състои. От клуба настояваха мача да не се играе, но не получи разрешение за отлагане от испанската футболна лига. Отлагане можеше да има, само ако полицията обяви, че не може да осигури реда.

Такова изявление от органите на реда няма. Ако футболистите на Барселона не бяха излязли на терена, клубът можеше да бъде наказан със служебна загуба, отнемане на три точки, парична глоба и дисквалификация за цели 6 месеца!

В крайна сметка беше избрано по-малкото зло и мач ще има, но без публика. Хиляди фенове останаха пред заключените врати на "Камп Ноу", но това наистина е по-доброто решение.

Междувременно ключови играчи на Барселона се похвалиха, че са гласували на референдума.
Пръв това стори защитникът Жерард Пике.

“Вече гласувах. Заедно никой не може да ни спре от това да защитаваме демокрацията”, написа Пике в социалните мрежи.

Чаби Алонсо, който вече не е играч на Барса, също се включи в дискусията, като написа, че е невероятно в 21-и век да се забранява на хората да гласуват.

По принцип референдумът няма правна стойност, тъй като е забранен от правителството, което го обяви за антиконституционен, но все се провежда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови