Байерн показа на РБ Лайпциг кой е шефът в Бундеслигата

OFFNEWS 21 декември 2016 в 23:06 4200 0

Играчите на Карло Анчелото се развихриха срещу амбициозния тим на РБ Лайпциг и го победиха с 3:0 на препълнения си стадион „Алианц Арена”.

Байерн поведе с 1:0 след гол в 17-ата минута. Ариен Робен комбинира отдясно с Филип Лам, който пусна пас по земята към Роберт Левандовски. Полякът засече топката и я изпрати в гредата. топката обаче се върна към Тиаго Алкантара, който бе съобразителен и с коляно довкара топката за 1:0. Последва греда на Дъглас Коста.


Мачът приключи в 25-ата минута, когато Артуро Видал успя открадне топката в центъра на терена. Тя стигна до Левандовски, който я подаде към Тиаго, който от своя страна продължи за Чаби Алонсо. Испанецът хладнокръвно вкара с удар по земята покрай унгарския вратар на гостите Гулаши.

Малко след това Лайпциг имаше шанс за връщане на един от головете след чудесен удар с глава на Вили Орбан. Нойер обаче показа класата си и спаси.
В 30-ата минута пък гостите получиха нов тежък удар, след като останаха с човек по-малко. Бърза контра на Байерн бе спряна с грубо влизане на Емил Форсберг в краката на Филип Лам, заради което шведът заслужено получи директен червен картон.

Третият гол дойде преди края на полувремето с дузпа на Левандовски. Прехвърлящ пас намери Дъглас Коста, който се озова сам срещу Гулаши и опита технично да го преодолее, но унгарецът го фаулира. Зад топката застана полският голмайстор на баварците, който не сбърка и вкара за 3:0.

След почивката темпото на игра видимо спадна, но въпреки това в края на срещата Байерн на няколко пъти можеше да стигне до четвърто попадение и удари още една греда. След днешния успех "баварците" на Карло Анчелоти еднолично оглавиха класирането в Бундеслигата с актив от 39 точки, следвани от днешния си опонент с 36.

В останалите мачове от кръга Херта победи Дармщад с 2:0, Кьолн и Байер Леверкузен, както и Хофенхайм и Вердер завършиха 1:1, а Инголщад отстъпи на Фрайбург с 1:4.

В класирането след водача Байерн (39), се нареждат РБ Лайпциг (36), Херта (30), Айнтрахт (29), Хофенхайм (28) и Борусия Дортмунд (27). Десетката се допълва от Кьолн, Фрайбург, Байер и Майнц 05. В опасната зона са Хамбургер (13), Инголщад (12) и Дармщад (8).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews