Бабатунде носи успех на Левски срещу последния

OFFNews 14 декември 2016 в 19:13 1752 0

Левски победи Нефтохимик с 1:0 на "Герена" в последния за деня двубой от 19-ия кръг в Първа професионална лига и съкрати аванса на лидера Лудогорец, който направи грешна стъпка срещу Черно море в Разград.

В герой за сините се превърна нигерийският нападател Бабатунде Адениджи, който се разписа с удар от границата на наказателното поле в началото на второто полувреме.

Перуанецът Хеан Деса проби по фланга и центрира към Адениджи в наказателното поле. Нигериецът овладя на гърди и с хубав удар между трима бранители в зелено точно до гредата не остави шанс на вратаря Георгиев да реагира - 1:0.

Така нападателят се реваншира за двата си пропуска през първата част, когато можеше да реши мача в полза на тима си.

До края пропуски на Мехди Бурабия и Божидар Краев лишиха Левски от успокоителен втори гол, а гостите заиграха по-смело едва в края, но вече беше късно.

Двубоят беше последен за годината на "Георги Аспарухов" и малобройната публика остана доволна от успеха, дошъл и по такъв измъчен начин.

С успеха Левски събра 43 точки - с 4 по-малко от лидера Лудогорец, който обаче има  и мач по-малко, тъй като отложи двубоя си с Монтана за пролетта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови