Аржентина взе своето срещу Австралия и е на 1/4-финал на Мондиал 2022

OFFNews 03 декември 2022 в 22:55 2593 0

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Лионел Меси и компания продължават на световното в преследване на мечтата

Отборът на Аржентина стана вторият 1/4-финалист на Мондиал 2022, след като очаквано преодоля Австралия с 2:1 във втория от програмата на деня осминафинален сблъсък.

Попаденията за успеха на "гаучосите" реализираха мегазвездата Лионел Меси в 35-ата минута и Хулиан Алварес в 57-ата. Четвърт час преди края австралийците вкараха почетно след рикошет в тялото на Енцо Фернандес, като ударът отправи Крейг Гудуин.

За капитана и лидер на Аржентина Меси това беше мач номер 1000 в бляскавата кариера. Съперник на Аржентина в спора за място на полуфиналите ще бъде тимът на Нидерландия, който по-рано през деня преодоля отбора на САЩ с 3:1.

В неделя предстоят нови два 1/8-финални сблъсъка - актуалният световен шампион Франция излиза срещу Полша от 17,00 часа, а Англия се изправя против Сенегал от 21,00 ч. Победителите ще се сблъскат на 1/4-финал.

Аржентина показа още в началните минути, че ще се бори със зъби и нокти за победата в преследване на мечтата за световната титла.

Още в 3-ата минута Папу Гомес проби отляво и опита центриране в наказателното поле, а топката срещна ръката на Киану Бакус. Главният съдия Шимон Марчиняк от Полша прецени, че не е имало умисъл и не отсъди дузпа.

В 17-ата минута отново Папу Гомес опита да създаде напрежение пред Райън, но ударът му мина високо над напречната греда.

Аржентинците все пак откриха резултата в 35-ата минута. Лионел Меси получи пас в наказателното поле от Николас Отамендии с шут по тревата намери мрежата на "кенгурата". Това беше гол номер 9 за Меси на световни финали и така той изпревари незабравимия Диего Марадона в списъка на голмайсторите за Аржентина. Лидер остава Габриел Батистута с 10 попадения.

Пет минути след подновяването на играта Мак Алистър намери Хулиан Алварес, а той комбинира с Меси, който се подхлъзна точно преди да нанесе удар.

В 57-ата минута Матю Райън допусна детинска грешка в наказателното поле и Хулиан Алварес отблизо прати топката във вратата за 2:0.

В 66-ата минута Меси слаломира между няколко футболисти на Австралия, но стреля неточно.
Австралия върна интригата в 77-ата минута. Отаменди отигра колебливо и топката стигна до Крейг Гудуин, който нанесе силен удар и топката се отби от Енцо Фернандес, и спря в мрежата на Емилиано Мартинес за 2:1.

В 80-ата минута Азиз Бехич проби отляво, но шутът му в последния момент бе избит от защитник на Аржентина.
Резервата Лаутаро Мартинес направи сериозен пропуск в 88-ата минута, когато бе изведен на чиста позиция от Меси.

В допълнителното време от седем минути, Лаутаро и Меси пропиляха нови добри възможности да направят победата на Аржентина по-изразителна.

Кулминацията бе пълна в последните секунди, когато Гаранг Куол бе изведен сам срещу Емилиано Мартинес, който майсторски спаси.

Витрина на мача

Аржентина - Австралия - 2:1 (1:0)
голмайстор: 1:0 Лионел Меси 35, 2:0 Хулиан Алварес 57, 2:1 Енцо Фернандес 77-автогол

главен съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

стадион: "Ахман Бил Али" (Ал Раян), зрители - 45 032

жълти картони:
- за Аржентина -
- за Австралия - Джаксън Ървинг, Милош Дегенек

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!