Антон Недялков отпадна от националния отбор

OFFNews 26 март 2023 в 13:50 1463 0

Антон Недялков

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Недялков е с недолекувана травма

Защитникът и капитан на Лудогорец (Рз) Антон Недялков отпадна от състава на националния отбор на България и за втория мач от квалификациите за Евро 2024 в група G, информира БТА.

В петък той пропусна срещата с Черна гора в Разград, в която българските футболисти отстъпиха с 0:1.

Днес националният отбор се събра на Летище "Варна", откъдето ще пътува за Будапеща и бранителят не беше в групата, като от клуба му ще обявят скоро и програмата за лечението му. Недялков не беше записан и в протокола на УЕФА за мача, а след края на срещата излезе от съблекалнята в ежедневно облекло, а не с екипировка.

29-годишният защитник с ляв крак страда от възпаление на костта на петата – недобре излекувана травма от доста време. Проблемът се изостри преди мача с Хебър (Пазарджик), когато още на загрявката почувства болки и нямаше как да започне мача.

Недялков се яви на лагера на националите в Разград и до вчера правеше активна физиотерапия, но явно проблемът няма как да бъда отстранен и той е освободен от лагера.

Футболният представителен отбор на България в понеделник гостува на стадион „Пушкаш Арена“ в Будапеща на Унгария от 21.45 часа.

За важността на Недялков за отбора говори след мача с черногорците и вратарят Даниел Наумов, който го посочи като важен фактор за стабилността в последната линия на защитата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови