Агитката на Райо Валекано изгони украински нападател, бил фашист

OFFNews 02 февруари 2017 в 18:12 5732 2

В последния ден от трансферния прозорец украинският  нападател Роман Зозуля премина под наем в Райо Валекано, но остана в испанския клуб само ден. Феновете на тима от мадридското предградие устроиха акция срещу футболиста.  Роман е известен с крайни  възгледи и беше обвинен във фашизъм. 

Ръководството на Райо реши да не дразни публиката и освободи веднага украинеца. Нападателят ще трябва да почива 6 месеца, тъй като от бившия му клуб Бетис не успяха да го картотекират обратно.

Трансферът беше обявен, но местните запалянковци реагираха бурно. Групировката Platforma ADRV публикува в Туитър обръщение, в което обвини Зозуля във връзки с фашистки организации.

"Украинският футболист е давал пари на фашистките батальони, показвал е символи на фашистки батальони и многократно е поддържал публично крайната десница в своята родина. Агитката е срещу този тип, където и да се намира - на терена или на трибуните", написаха феновете.

Те вдигнаха и плакати: "Вайекас (б.а. името на предградието) - не е място за нацисти. "Преса (б.а. името на президента) - и за теб. Омитайте се". Преса не пожела да рискува и скъса договора на украинеца.

Протестът не е неочакван. Жителите на Вайекас винаги са били сред бедните в Мадрид - там живеят предимно работници, които изповядват идеите на комунизма и антифашизма.

По време на Гражданската война през 30-те години градчето се опълчва на генерал Франко. То е присъединено насила към Мадрид. В резултат левичарските настроения нарастват.

Феновете са проучили подробно Зозуля и неговата биография. Достатъчно е да се разгледа профила му в Туитър. На една от снимките нападателят позира с лика на Степан Бандера, идеологът на украинския национализъм. На друга пък размахва оръжие, седнал сред украински фронтоваци.

Зозуля написа бързо писмо до феновете, че не е никакъв нацист и ще се раздаде за Райо Валекано. То въобще не впечатли агитката и Роман вдигна куфарите преди да ги е разопаковал.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11841

2

трафоПОСТ

02.02 2017 в 19:18

Явно, да защитаваш родината си от нашественици вече се нарича фашизъм. На снимката е футболистът с войници от украинската армия. За разлика от путинските фашисти, които влизат в Украйна без опознавателни знаци и с боядисани полкови номера на камионите. Затова пък се връщат с един и същи транспорт-ГРУЗ 200.

42249

1

Denis Rizanov

02.02 2017 в 18:42

Смятайте къде са испанските граждани, къде е наш роско плевелниев, който им ходи на крара на бандерохохлите!
Смятайте от какво сме се отървали с пруключването на мандата му!
Абе, къде е роско?