Агентът на Роналдо говори 45 минути пред съда

OFFNews 28 юни 2017 в 15:29 1466 0

Един от най-известните футболни мениджъри в света - Жорже Мендеш, който работи с мегазвездата Кристиано Роналдо, се яви пред испанския съд и заяви, че няма никакво участие във финансовите планове и действия на клиента си Радамел Фалкао, който е уличен от прокуратурата в данъчна измама.

Мендеш, който не е обвиняем по никакви дела, преписки или процедури, се яви пред съда вчера и говори в рамките на 45 минути като част от разследването срещу колумбиеца Радамел Фалкао и дали има основание да се стартира дело.

Агенцията, която е собственост на Мендеш- Гестифут разпространи изявление, в което се казва: "нито той, нито служителите му са се намесили в създаването на корпоративни структури за клиентите си и много рядко са извършвали за тях данъчни консултации".

Обвиненията срещу Фалкао стартираха миналия месец, когато испанската прокуратура го обвини, че в периода 2012-2013 година е измамил данъчните власти в страната с около 6 милиона долара.

Твърди се, че неплатените данъци са от пари, които колумбийският играч е заработил от продажба на имиджовите си права за реклами на продукти, а не от заплатата, която е получавал от тогавашния си клуб Атлетико (Мадрид).

В момента Фалкао е футболист на френския шампион Монако.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови