Зоран Заев: Вярвам, че ще решим историческите въпроси с България

Последна промяна на 29 декември 2019 в 17:46 1292 0

„Вярвам, че ще разрешим историческите въпроси с България", заяви македонският премиер Зоран Заев пред „Дойче Веле“, цитиран от БГНЕС. В интервюто Заев прави анализ на своето управление от юни 2017 г. до днес.

„Вярвам, че ще разрешим историческите въпроси и ще помогнем на двете комисии, както беше първоначалната идея: да се изгради приятелство чрез споразумението, а не да се създава враждебност. Вярвам, че ще намерим решение, аз и съветниците имаме креативно мислене“, подчерта Заев.

Очаква се македонският премиер да подаде оставка и на 3 януари да бъде съставено служебно правителство, което да управлява страната до провеждането на предсрочни избори на 12 април 2020 г.

Заев коментира предстоящата си среща с българския премиер Бойко Борисов, която ще се проведе, след като той вече се е оттегли от поста си. Македонският премиер обещава да предложи находчиви решения на Борисов, "за да продължим да вървим заедно напред".

Зоран Заев подчерта, че изборите ще се проведат на 12 април и това е въпрос, който не подлежи на обсъждане от нито една партия. „Служебното правителство трябва да се състави на 3 януари и от това не трябва да се отстъпва. Трябва да гледаме на изборите на 12 април като на приключен въпрос“, декларира той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !