Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Спешна среща на здравните министри на страните от ЕС заради коронавируса

OFFNews 07 февруари 2020 в 08:01 2678 0

Зравните министри на страните членки на Евросъюза днес се събират на спешна среща в Брюксел заради разпространението на коронавируса, съобщи БНР.

Вчера нови случаи на заболяването бяха потвърдени във Великобритания, Германия и Италия, като общият им брой за Европа е над 30.

Говорител на италианското министерство на здравеопазването съобщи снощи, че италиански гражданин е дал положителна проба за коронавирус. Tова е третият потвърден случай в страната. Миналата седмица двама китайски туристи дадоха положителни проби.

Мъжът е бил един от 56 души, репатрирани миналата седмица от китайския град Ухан, епицентър на разпространението на заболяването. По последни данни от Китай смъртните случаи заради заболяването вече са над 600. Заразените в световен мащаб са над 31 400 души.

Американският президент Доналд Тръмп е изразил увереност, че Китай може да се справи с разпространението на коронавируса в телефонен разговор с колегата си Си Дзинпин. Двамата са се съгласили страните им да продължат сътрудничеството по проблема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови