Реконструират НДК заради председателството на Съвета на ЕС

Последна промяна на 22 януари 2016 в 14:35 4736 8

Снимка БГНЕС, архив

НДК ще претърпи сериозна реконструкция заради предстоящото председателство на България на Съвета на Европейския съюз, което ще бъде поето на 1 юли 2018 г. 

Национален дворец на културата - Конгресен център София ЕАД обяви обществена поръчка за архитектурен проект за преустройство и адаптация на основната сграда. Проектът трябва да представи и предварителна стойност на предстоящия ремонт на сградата. Очакванията са това да погълне близо 40 млн. лв

Възложителят на поръчката, за която са предвидени 66 хил. лв., е посочил, че промените при реконструкцията трябва да са обратими и не трябва да нарушат последващото функциониране на сградата. 

В проекта трябва да бъдат предвидени офиси за всяка държава, участваща във форума. Отделно - всеки офис трябва да има зала за срещи и административно помещение. Трябва да бъдат предвидени също и отделни офиси за Европейската комисия, президентски офиси и конферентни зали. В заданието не е посочен броят им. Освен рецепция и помещение за охраната, там трябва да бъде настанено и информационно бюро, кафе-офис за делегатите и покрити места за пушене. 

Предвидени се и поредица от помещения, свързани с охраната на, сървърите, шофьори, гардеробни, както и помещения за чистачи и персонал и складове. Освен зала за пресконференции, за журналистите трябва да бъдат предвидени пресофис, санитарни възли и кухненски кът. 

В заданието е уточнено, че посочените изисквания подлежат на ревизия, тъй като се очаква всяка една държавна институция да предостави подробно техническо задание с конкретните помещения и квадратури, от които ще се нуждае. В крайния идеен проект трябва да залегне и подмяната на подови настилки, окачени тавани, стенни облицовки, обшивки и мазилки, като за всичко това ще трябва да бъде представена план-сметка.

Планираните дейности ще залегнат в основата на Комплексен проект за инвестиционна инициатива, който ще се осъществи след това. 

Изпълнителят ще трябва да направи и оценка на възможността за изолационни работи по фасадата и покрива на НДК. Цялостната реконструкция предполага и ремонта и изграждането на ВиК-системи, системи за видеонаблюдение и пожарна безопасност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2016 в 18:55

НЕВЕЖЕСТВОТО НЕ Е АРГУМЕНТ.

Мнимото изпадането на социалистическата икономика в непоносим външен дълг всъщност е един фалшив седерастко-сороститутски мит създаден по времето на т.нар. псевдо"преход".

Външния дълг на НРБ се считаше от тъмно-сините "перестройчици" дш (с)ДС за признак за „фалита” на социалистическата икономика. Този кух мит за съжаление още се мотае из информационното пространство и естествено е свързан с гьобелсово-пропагандни организации като "Отровено общество".

Напоследък към 2016 г. обаче брутният външен дълг на РБ надмина 5 пъти този през 1989 година и чудно как никой не вдига шум, че КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА ИКОНОМИКА Е ФАЛИРАЛА.

Ето цифрите - БКП към 1989 оставя след себе си САМО 10,3 млрд. долара външен дълг (46.6% от БВП), а през 2016 г. брутният външен дълг на България се е увеличил до ЦЕЛИ 37.915 млрд. евро (около 93.6% от БВП).

Тоест по отношение на външния дълг социалистическата икономика на Народна република България беше в пъти по-ефективна от тази на сегашна капиталистическа България. СОЦИАЛИЗМЪТ БЕШЕ ПО-ДОБРАТА СИСТЕМА. Западняците ни излъгаха. Сменихме "кон за кокошка". Омерзен съм.

22.01 2016 в 17:41

Я, припомни и колко пъти бай ти Тошо фалира държавата и с колко дълг я оставя!

22.01 2016 в 16:38

Професорът е напълно прав - много грандиозни и
безумно глупави строежи,
но той сигурно още живее в панелния си кафез
и сегърчи спенсия 200 Евро,
ако разбира се не някой гаден смръдлив трол....

22.01 2016 в 15:41

" как се печели от конгресен туризъм??? "

И как "са пичели" от конгресен туризъм, ма, калинке, я ни разкажи? Пробало ли си се да стигнеш поне от Хилтъна до НДК на тия -14 градуса с кожени обувки само с таблета?

Не си, щото не може, трябват ти ботушки да изгазиш преспите, котки да минеш по леда и палтенце, щото няма топла комуникация между сградите.

Конгресен туризъм ви е бил у главата, прости гербави селяни.

22.01 2016 в 15:10

Конкурсът ще бъде спечелен от фирма на КОЙ?...

22.01 2016 в 15:09

Обличаме се хубаво за важното събитие, пък после... си се връщаме към старото.

22.01 2016 в 15:02

Абе ей, балкански, ти да си чувал как се печели от конгресен туризъм???

22.01 2016 в 14:57

Ако беше при бай Тошо, направо щяха да построят по такъв важен повод чисто нова сграда.

Така беше по време на СОЦИАЛИЗМА - за определени светли дати, международни събития, конгреси, спортни състезания направо се строяха чисто нови обекти и обществени сгради, където да посрещнат гостите. Така например построиха Стадион Васил Левски, зала Универсиада, зала Фестивална, НДК, МНО-2, Полиграфическия комбинат, Студентски град, и още много други социалистически строежи.

При СОЦИАЛИЗМА страната беше една ОГРОМНА СТРОИТЕЛНА ПЛОЩАДКА. Сега при ДЕМОНОКРАЦИЯТА обаче едва-едва криво-ляво ремонтират, и боядисват, и то некачествено, онова народно достояние, което беше построено при социализма.

ЧЕСТИТ ВИ КАПИТАЛИЗЪМ!