Над 15 натровени в кухня на Съвета на ЕС при странни обстоятелства

Отровни газове наложиха евакуацията на цяла сграда в Брюксел

OFFNews 13 октомври 2017 в 13:37 2671 0

Снимка Архив

15-20 души са били натровени в кухнята на Съвета на ЕС в Брюксел след отделяне на отровни газове, предаде кореспондентът на БТА, като се позова на спасителните служби. Информацията бе публикувана преди минути и от Financial Times.

По-рано се появи информация, че в кухнята били "смесени неправилно продукти", което довело до отделянето на отровни газове.

След това Генералният секретариат на Съвета съобщи, че "технически проблем във вентилационната система е довел до отделянето на отровни газове и натрявянето на служители".

На мястото са изпратени много линейки, съобщават свидетели. Били са извикани и пожарникари.

Поне петима са откарани в болница.

В резултат на задушливия газ в кухнята сградата е била евакуирана. Същата ще бъде използвана за среща на върха на европейските лидери следващата седмица. Според официалното съобщение на генералният секретариат на Съвета случаят няма да повлияе на насрочения за следващата седмица Европейски съвет.

Столовата в тази сграда, наричана "Яйцето", се стопанисва от частно дружество, обслужва международните делегации и всички посетители на комплекса, към който се числи и новооткритата сграда "Европа". От началото на годината в "Европа" заседават президентите, премиерите и министрите от ЕС.

По данни на спасителите обстановката вече е овладяна.

По случая е започнало разследване. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови