Германската армия предвижда колапс на ЕС до 2040-а като възможен сценарий

OFFNews 06 ноември 2017 в 11:12 4246 1

Снимка Pixabay

Германската армия смята, че появата на пукнатини в ЕС и увеличаване на световните конфликти са един от шест възможни сценария, които може да се сбъднат до 2040 г., пише сп."Шпигел", цитирано от БТА.

ЕС претърпя тежка дългова криза в периода 2010-2012 г., а сега е изправен пред излизането на Великобритания от 28-членния клуб - първата страна, която избира да напусне блока.

В сценариите стратезите на германската армия допускат възможност и други страни да последват примера на Великобритания, а светът да стане "все по-размирен".

Единият от възможните варианти гласи: "Разширяването на ЕС до голяма степен спира и още страни напускат блока. Все по-размирният, понякога хаотичен и обхванат от конфликти свят драматично е променил политиката на сигурността на Германия и Европа."

Списанието отбелязва, че докладът ще бъде последван от конкретни планове за въоръжаване, които ще бъдат подготвени в следващите години.

Друг от сценариите предвижда някои източноевропейски страни да спрат напредъка в интеграцията на ЕС, а други да влязат в "Източен блок", под който вероятно се имат предвид Русия и съюзниците й, отбелязва Ройтерс.

Други два сценария предричат завръщане на "държавния капитализъм" от руски тип в някои страни от ЕС и спиране на глобализацията. В останалите два се прогнозира един по-мирен свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

06.11 2017 в 12:56

Е, чак па 40-та година ...
Ние нямаме представа какъв ще е светът след 5 години, та след 25 ли ...