ЕС удължи до края на юли икономическите санкции срещу Русия

OFFNews 27 януари 2023 в 14:40 1336 4

съюз

Снимка Архив

Европейски съюз

Съветът на Европейския съюз съобщи, че е решил да удължи с шест месеца - до 31 юли, икономическите санкции срещу Руската федерация.

Санкциите, въведени за първи път през 2014 г. в отговор на руските действия в Украйна, бяха значително разширени от февруари 2022 г. в след нахлуването на руските войски на украинска земя.

Мерките включват ограничения в търговията, финансите, технологиите и стоките с двойна употреба, производството, превозите и луксозните стоки. Те предвиждат забрана за внос или превоз по море на суров петрол и определени петролни изделия от Русия към ЕС, изключване на няколко руски банки от международната разплащателна система SWIFT, спиране на излъчването на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии, се посочва в съобщението, цитирано от БТА.

ЕС въведе различни санкции в отговор на действията на Русия в Украйна. Те включват ограничения върху икономическите отношения заради незаконното завземане на Крим и Севастопол, както и на областите Донецк и Луганск. Въведени са също санкции на множество руски граждани и организации, на които са наложени запор на имуществото и забрана за пътуване до ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

4

6екеr4о

01.02 2023 в 13:46

За сведение на Еврака за първите 5 години от санкциите с/у педеРацията е коствало по-малко от 2% от БВП на даржавата ни, което е пренебрежимо малко, меко казано.
След това експортното ориентиране на икономиката ни се е пренасочило, та гусин Евракът тия партенки да ги развява на другите пенЦионирани фатмаци!

345

2

Джендо Джедев

27.01 2023 в 15:26

То дотогава може Рашка да се е осрала съвсем, та да ги вдигнат и преди това. :D