ЕС дава 2 млн. евро за мерки срещу двойния стандарт на храните

OFFNews 26 септември 2017 в 19:49 2316 1

Европа отделя 2 млн. евро за допълнителни изследвания и изготвяне на методология за сравнителни анализи, за да бори двойния стандарт на храните. 

ЕК предлага тези средства да се използват за установяване на двоен стандарт на храните. Половината ще отиде в европейския Съвместен изследователски център за разработване на методика, с която да се подобрят сравнителните изследвания на храни, за да може въпросът за двоен стандарт на храните да бъде обсъждан на солидна научна основа, която да е еднаква за всички, обясниха от ЕК. 

Останалата част от средствата ще отиде за допълнителни изследвания и проучвания на качеството на храните в различните държави членки. 

За въвеждане на допълнителни мерки срещу двойния стандарт на храните се обяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

"Не може да има потребители второ качество в Европа - някои да получават хранителни продукти с по-лошо качество, въпреки че опаковката на стоката не го посочва. Европейското право не го допуска, затова на националните органи ще бъдат дадени повече правомощия за преустановяването на подобни практики", заяви Юнкер в речта си за състоянието на Съюза. 

Тогава той предложи на местните органи да бъдат дадени повече правомощия, за да не се допуска разлика в качеството на храните. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

26.09 2017 в 23:25

:))))))))))))))
А не просто за без пари, да се произвеждат различни неща, с едно и също име???:)))
ЕС загива по-бездарно даже от СССР.
 
X

Да помогнем на украинските деца!