Белгия отново въведе строга карантина. Мобилизира всички с медицинско образование

OFFNews Последна промяна на 30 октомври 2020 в 22:09 2516 0

Белгия въвежда отново строга карантина, която предвижда затваряне на магазините в страната, без тези за хранителни стоки, училищните ваканции се удължават до средата на ноември, границите все още са отворени. Това съобщи министър-председателят на кралството Александър Де Кро след редовно заседание на Координационната комисия за борба с пандемията, съобщи TACC

"След продължителни консултации с научната общност комисията реши да затегне карантината. Всички магазини, които не са наистина необходими, ще бъдат затворени, с изключение на тези с услуги за доставка, фризьорите трябва да спрат да работят, училищните ваканции се удължават до 16 ноември, работата от разстояние е задължителна, когато е възможно", поясни премиерът.

На закрито е позволено да се приема не повече от един гост на семейство, а на открито - не повече от четирима души, на погребение е разрешено да присъстват не повече от 15 души.

С това решение Белгия въведе почти същата строга карантина, както през март и април.

Белгийското министерство на здравеопазването съобщи, че страната мобилизира всички лица с медицинско образование и изпраща пациенти с коронавирус за лечение в съседни страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови