Кой уби Даря Дугина: нова фаза във войната на Русия срещу Украйна

Райнхард Везер, "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" 22 август 2022 в 13:09 7494 5

Мястото на взрива убил Дугина.

Снимка Следствен комитет на Русия

Мястото на взрива убил Дугина.

Поръчителите на атентата срещу Даря Дугина трябва да се търсят в самата Русия. За това говори конспиративният характер на теориите, разпространявани от Кремъл след всяка подобна атака, пише Райнхард Везер във ФАЦ. (Преводът е на българската секция на ДВ.)

Всеки път, когато през последните две седмици нещо се е случвало в Русия или на окупирания от нея полуостров Крим в обекти, важни за водената от Русия война срещу Украйна, Киев е изпадал в неясни и двусмислени обяснения. Официално украинците нямали нищо общо с пожарите и експлозиите, но пък злорадството, с което украинското ръководство говори за тези случки, показва, че истината може и да е друга.

След бомбения атентат срещу руската националистка Дарrя Дугина, който вероятно е бил предназначен за значително по-известния ѝ баща Александър Дугин, реакцията на Киев беше по-различна: категорична дистанция от деянието. Въпреки това не бива да отхвърляме вероятността атентатът да е дело именно на украинци.

Поръчителите и извършителите по-скоро са в Москва

Но е възможно и друго: зад него да стоят руснаци. Насилието на руския елит се обръща все повече навътре. На фона на нескопосаните теории на руската пропаганда, която след всеки атентат срещу противници на Кремъл твърди, че зад него стоели врагове на Русия, като целта била дискредитирането на Москва, можем да си представим, че този атентат срещу Дугина поставя началото на нова фаза във войната срещу Украйна. Водещи руски пропагандисти вече призовават за това в отговор на атентата да бъдат атакувани центровете, където биват вземани решенията.

Райнхард Везер, "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг"

Frankfurter Allgemeine Zeitung

www.faz.net

Всички права запазени

Frankfurter Allgemeine Zeitung GmbH, Frankfurt am Main

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7325

4

Пореден фейк на нацистката пропаганда. Само дежурните тролове им вярват на такива глупости :)

645

2

wakeup

22.08 2022 в 14:19

Не е важно кой. Важно е че милият и татко професор-философ и най вече радетел за геноцид над украинския народ от години е промивал съзнанието на дъщеря си, която определено го надмина в анти-украинската реторика Да страдаме за невинно избитите в Украйна а не за госпожица Дугина.

-3667

1

fik1

22.08 2022 в 13:24

Нещо интересно за Дугин, което русоробите предпочитат да игнорират: "He was the head of the Department of Sociology of International Relations at Moscow State University from 2009 to 2014, losing the position due to backlash over comments regarding clashes in Ukraine"