Тийнейджър спечели 3 милиона долара след триумф на световното първенство на играта Fortnite

OFFNews 29 юли 2019 в 10:51 5081 0

Снимка Epic Games

Американски тийнейджър спечели рекордните 3 милиона долара, след като стана първият световен шампион по компютърната игра "Fortnite".

16-годишният Кайл Гиерсдорф спечели соловото състезание на стадиона "Артът Аш" в Ню Йорк, където се провежда и турнирът по тенис "US Open". Момчето, по-познато в онлайн средите , като "Bugha", останало неподвижно, смеейки се и клатейки глава, когато целият стадион започва да скандира името му.

Пред Би Би Си Гиерсдорф споделя, че иска да спести по-голямата част от наградата си. "Искам да си купя ново бюро и може би рафт за моя трофей", добавя той.

Световното първенство по електронния спорт е с най-голям награден фонд в историята на е-спортове, като общата му сума е 30 милиона долара, разпределени между участниците.

Коментаторите описват победата като различна и дори нелепа, като разказват как победителят играе с усмивка на лице и побеждава съперниците си.

40 милиона играчи са направили опит да се класират за финалите, а надпреварата е продължила 10 седмици, предаде по-рано "Би Би Си". Само 100 финалисти обаче имаха възможността да спечелят респектиращите 3 милиона долара.

"Fortnite" е една от най-популярните игри в световен мащаб. Световното първенство съвпадна и с втората годишнина от излизането й, като потребителите вече наброяват 250 милиона души.

Играчите могат да играят самостоятелно, като част от екип от четирима души или от 20 души, като това може да стане както с приятели, така и с непознати.

Миналия месец създателите й са били разпитани от депутати за това доколко разработчиците на играта са направили достатъчно, за да проверяват за възрастта на играчите и дали ги насърчават да почиват след дълги периоди на игра.

През април херцогът на Съсекс – принц Хари – призова "Fortnite" да бъде забранена, като заяви, че играта е "създадена за пристрастяване". Тогава правният съветник на компанията заяви пред депутатите, че персоналът на Epic Games е бил доста изненадан от коментара на принца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!