Откриват рафтинг сезона в Кресненското дефиле с двудневен екстремен фестивал

ОFFNews Последна промяна на 22 февруари 2018 в 17:10 25513 0

През уикенда на 31 март и 1 април край бреговете на река Струма ще се проведе "Outdoor & White Water Fest", с който ще бъде дадено официално началото на рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле.

След като близо 800 човека посетиха първото издание на събитието миналата година, през 2018 г. се очаква фестивалът със свободен достъп да посрещне над 1200 човека с атрактивна целодневна програма, съчетаваща разнообразни спортни активности сред природата (рафтинг, колела, катерене, летене с парапланер, пейнтбол), музика на живо, диджей парти и прожекции на тематични филми.

Посетителите ще могат да се включат в дискусии на актуални теми от света на екстремните спортове и планината, да станат част от презентации на местни поминъци и обичаи и, разбира се, да се отдадат на пълноценен отдих сред величествената красота на Кресненското дефиле.

Едни от специалните гости на фестивала ще бъдат популярният алпинист Боян Петров и представители на местните общински власти, които ще отправят към публиката важни послания за съдбата на българската природа и значението на локалния туризъм за развитието на региона.

Уютен палатков лагер ще подслони почитателите на къмпингуването, които искат напълно да се потопят в атмосферата на планината, като същевременно не остават далеч от фестивалното парти настроение на музикалната сцена. Предпочитащите удобствата на дома пък ще могат да изберат да нощуват в къщи за гости в непосредствена близост в Симитли, Кресна и региона.

Повече информация ще намерите на официалната страница на "Outdoor & White Water Fest" във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови